Home > FAQ

FAQ

-          Welk hout is het beste om te stoken ?

Van de houtsoorten die wij verkopen heeft eiken de grootste densiteit. Essen zit daar net onder en berken is het zachtst. Eiken zal daardoor het langste branden, berken geeft dan weer meer vlam en is daardoor uitermate geschikt voor bvb speksteenkachels. Onze briketten zijn van geperst hardhout (eiken en beuken) en hebben een calorische waarde die nog 20% hoger ligt dan eiken.

-          Kan ik het zagerijafval direct stoken ?

Dit is niet altijd het geval. Wij hebben een industriële zagerij en zagen dagelijks stammen populier en eiken. Niet alle hout daarvan is bruikbaar als bezaagd hout en dat hout bundelen wij in ronde pakken. Het hout is meestal vers en moet nog enige tijd drogen alvorens te stoken. Hoe lang het moet drogen is afhankelijk van het vochtgehalte.

-          Bevatten de briketten toegevoegde chemicaliën ?

Nee, de briketten bestaan uit 100% gerecycleerd hardhout en bevatten geen toegevoegde chemicaliën zoals lijmen.

-          Hoe wordt het hout bij mij geleverd ?

Al het brandhout op de website (behalve het aanmaakhout) wordt geleverd door onze eigen vrachtwagens. De paletten worden geleverd met een meeneemheftruck en door onze chauffeur gelost, u hoeft zelf niets te doen. Het zagerijafval wordt door een kraanwagen gelost, ook hier hoeft u zelf niets te doen. De chauffeur zal de pakken neerzetten waar dat kan.

-          Kan ik ook zelf afhalen ?

Ja, dat kan. U kunt alle artikelen op de website bij ons in Geel afhalen. U vindt ons in de Koning Albertstraat 123 te 2440 Geel. Openingsuren zijn van 7u30 tot 12u en van 13u tot 18u. Op zaterdag zijn wij geopend van 8u tot 12u.

-          Word ik verwittigd voor de levering ?

Ja, wij bellen u op van zodra er bekend is wanneer de vrachtwagen in uw buurt komt. Moest het zijn dat de levering niet aankomt, nemen we later terug contact op. De chauffeur kan u dan nog bellen om een juister tijdstip af te spreken.

-          Kan ik toestellen (kettingzagen, apparaten) die ik kocht bij Kempens brandhout ook daar laten herstellen en onderhouden ?

Ja, wij hebben een eigen herstellingsdienst en slijpdienst voor de kettingzagen.